Omroep Dommelland kijk je via Ziggo (47), KPN/Telfort (1465), XS4ALL (1465), T-Mobile (849), Glasvezelnet Solcon (811), Delta (12)
Lokaal nieuws, nieuws van de omroep en headlines. Hier vind je alle berichten bij elkaar.
Recepten uit Dommelland Live door Meesterkok Jan van de Ven
Receptuur voor 4 personen:
Brabantse asperges met gemarineerde verse zalm in citrusfruit en een stroop van steranijs en rode port.
Gemarineerde zalm:
0,5 kg verse zalm zonder vel
2 stuks limoenen 50 gram bruine suiker
50 gram grof zeezout
2 stuks steranijs 1 bakje tuinkers Wijnsiroop:
0,5 dl olijfolie
150 gram bruine suiker
1,5 dl port
2 stuks steranijs
1 laurierblad
1 limoen
0,2 dl balsamico azijn
Groenten:
0,5 kg verse asperges
½ komkommer
30 gr roomboter
1 dl olijfolie
0,5 dl witte wijnazijn
1 st sjalot suiker,zout,gemalen peper
Bereidingswijze zalm:
• Gebruik de schil van de limoen, zonder het wit, en snijd dit zeer fijn.
• Doe het zeezout, de bruine suiker, de gehakte steranijs en de fijn gesneden limoenschil in de keukenmachine en maal dit fijn.
• Smeer de zalmlende helemaal in met dit mengsel en klap hem dubbel. Leg hem op een keukenhanddoek en bindt hem op met touw.
• Leg de opgebonden zalm in de koelkast en laat hem marineren. (minimaal 4 uur, liever een dag van te voren)
Bereidingswijze wijnsiroop:
• Gebruik de schil van de limoen, zonder het wit, en snijd dit zeer fijn.
• Doe olijfolie in een pan met de bruine suiker en laat dit even karameliseren. Afblussen met rode port en balsamico-azijn.
• Voeg toe: de steranijs, het laurierblad en de fijngesneden schil van de limoen.
• Laat de siroop trekken en tot 1/3 inkoken. Daarna zeven en af laten koelen. Bereidingswijze groenten:
• Zet een pan water op met zout ,suiker en roomboter.
• Schil de asperges,snijd de onderkant er af en kook de asperges beetgaar in het vocht.
• Snijd de komkommer in tweeën en verwijder het zaad.
• Snijd in halve ringen • Snipper een sjalotje en maak een dressing op basis van olijfolie,witte wijnazijn,suiker,zout en gemalen peper.
• Marineer de asperges en de komkommerringen. Dresseren:
• Veeg de marinade van de zalm en snijd hiervan mooie plakken.
• Dresseer de zalm op een bord en garneer dit met de gemarineerde asperges, de komkommer, de tuinkers en de wijnsiroop.
Receptuur voor 4 personen:
Brabantse asperges met gemarineerde verse zalm in citrusfruit en een stroop van steranijs en rode port.
Gemarineerde zalm:
0,5 kg verse zalm zonder vel
2 stuks limoenen
50 gram bruine suiker
50 gram grof zeezout
2 stuks steranijs
1 bakje tuinkers
Wijnsiroop:
0,5 dl olijfolie
150 gram bruine suiker
1,5 dl port
2 stuks steranijs
1 laurierblad
1 limoen
0,2 dl balsamico azijn
Groenten:
0,5 kg verse asperges
½ komkommer 30 gr roomboter
1 dl olijfolie
0,5 dl witte wijnazijn
1 st sjalot suiker,zout,gemalen peper
Bereidingswijze zalm:
• Gebruik de schil van de limoen, zonder het wit, en snijd dit zeer fijn.
• Doe het zeezout, de bruine suiker, de gehakte steranijs en de fijn gesneden limoenschil in de keukenmachine en maal dit fijn.
• Smeer de zalmlende helemaal in met dit mengsel en klap hem dubbel. Leg hem op een keukenhanddoek en bindt hem op met touw.
• Leg de opgebonden zalm in de koelkast en laat hem marineren. (minimaal 4 uur, liever een dag van te voren) Bereidingswijze wijnsiroop:
• Gebruik de schil van de limoen, zonder het wit, en snijd dit zeer fijn.
• Doe olijfolie in een pan met de bruine suiker en laat dit even karameliseren. Afblussen met rode port en balsamico-azijn.
• Voeg toe: de steranijs, het laurierblad en de fijngesneden schil van de limoen.
• Laat de siroop trekken en tot 1/3 inkoken. Daarna zeven en af laten koelen.